Байден пообіцяв посилити контроль над зброєю в США

Байден пообіцяв посилити контроль над зброєю в США

Укрінформ
Нинішня адміністрація США зробить усе можливе, щоби попри збройне лобі в Конгресі посилити контроль над обігом зброї після трагічних подій в Колорадо в понеділок, де нападник розстріляв десятеро людей, у тому числі офіцера поліції.

З такою заявою виступив у вівторок глава Білого дому Джо Байден перед вильотом із Вашингтона в Огайо, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як президент я використаю всі наявні у мене ресурси, щоби захистити людей», - зауважив у цьому зв’язку Байден.

Причому, він підкреслив, що не зволікатиме з тим, щоби «вжити розумні кроки, які врятують життя в майбутньому».

Тим часом, демократи в Конгресі США наполягають на введенні додаткових рівнів перевірки покупців. У цьому зв’язку спікер Палати представників Ненсі Пелосі наголосила в вівторок, що на розгляді законодавців уже перебувають два законопроєкти, які мають на меті поглибити процес такої перевірки.

Читайте також: Поліція в США повідомила про десять жертв стрілянини в Колорадо

«Демократи продовжуватимуть боротьбу, щоби покласти край повсякденним трагедіям насильства зі зброєю та забезпечити нашим громадам безпеку», - заявила в цьому зв’язку впливова конгресвумен.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у місті Боулдер, штат Колорадо, США, сталася стрілянина. Нападник відкрив вогонь у продуктовому магазині. Після прибуття на місце інциденту патрульного зловмисник застрелив поліцейського. Посилені патрулі та спецпідрозділ SWAT, які негайно після цього блокували нападника, поранили й затримали його. Під час інциденту загинуло щонайменше десятеро людей, повідомила місцева влада.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-