Індія стурбована виведенням військ США з Афганістану

Індія стурбована виведенням військ США з Афганістану

Укрінформ
Індійське вище військове командування висловило стурбованість із приводу анонсованого виведення військ США та НАТО з Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зокрема Індія переймається з приводу «вакууму», що може утворитися в Афганістані після того, як цю країну, що розвивається, покинуть західні військові.

Індійський генерал Біпін Рават заявив на конференції з питань безпеки, що хвилюється, що «руйнівники» вступлять у простір, створений виведенням іноземних військ з Афганістану. При цьому він відмовився називати країни, які можуть діяти як руйнівники.

Читайте також: Ще дві країни разом зі США виведуть свої війська з Афганістану

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оголосив про рішення вивести війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року, рівно через 20 років з моменту найбільшої терористичної атаки на Америку, яка й стала причиною військової присутності США в цій країні.

Раніше адміністрація Дональда Трампа визначила термін 1 травня нинішнього року як граничну дату для виведення американських військ з Афганістану. Таким чином, рішення адміністрації Байдена дозволить продовжити військову присутність США в цій країні ще на певний час.

Читайте також: Блінкен відвідав із неанонсованим візитом Афганістан

Наразі в Афганістані залишається 2,5 тис. американських військових, а також близько 6,3 тис. контрактників.

Про свої наміри вийти з Афганістану слідом за США також заявила Велика Британія.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-