Ще дві країни разом зі США виведуть свої війська з Афганістану

Ще дві країни разом зі США виведуть свої війська з Афганістану

Укрінформ
Грузія та Австралія виведуть свій контингент з Афганістану у координації з військами США.

Про виведення грузинських підрозділів заявив прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі, повідомляє Укрінформ з посиланням Ехо Кавказу.

«Сьогодні НАТО ухвалило рішення поетапно до вересня поточного року завершити місію в Афганістані. Відповідно, Афганістан за узгодженим з НАТО графіком залишать і грузинські підрозділи», - зазначив прем'єр Грузії.

Гарібашвілі додав, що на сьогодні в Афганістані служать 860 грузинських миротворців, які беруть участь у миротворчій місії НАТО «Рішуча підтримка».

Читайте також: Президент Афганістану каже, що готовий передати владу наступнику після виборів

У складі 80 військових з Афганістану вийде й Австралія. Про це передає The Sydney Morning Herald із посиланням на заяву прем’єр-міністра країни Скотта Моррісона.

«Разом із США та іншими партнерами та союзниками, останні австралійські військові покинуть Афганістан у вересні 2021 року», - сказав очільник уряду.

За останні два роки Австралія поступово скорочувала свою військову присутність в Афганістані з 1500 до 80 військових, які нині перебувають в країні.

Читайте також: Штати атакували позиції руху «Талібан» в Афганістані

Про свої наміри вийти з Афганістану слідом за США також заявила також Велика Британія.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оголосив про рішення вивести війська з Афганістану до 11 вересня 2021 року, рівно через 20 років з моменту найбільшої терористичної атаки на Америку, яка й стала причиною військової присутності США в цій країні.

Раніше адміністрація Дональда Трампа визначила термін 1 травня нинішнього року як граничну дату для виведення американських військ з Афганістану. Таким чином, рішення адміністрації Байдена дозволить продовжити військову присутність США в цій країні ще на певний час.

Наразі в Афганістані залишається 2,5 тис. американських військових, а також близько 6,3 тис. контрактників.

Іноземні сили під командуванням НАТО планують вийти з Афганістану в координації з військами США.

Фото: defense.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-