Колишнього голову уряду Португалії судитимуть за відмивання грошей

Колишнього голову уряду Португалії судитимуть за відмивання грошей

Укрінформ
Колишній голова уряду Португалії Жозе Сократеш постане перед судом у справі щодо відмивання грошей та фальсифікації документів, але з нього зняли серйозніші звинувачення в корупції та отриманні "відкатів" у розмірі 34 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Politico.

Це рішення стало останнім в історії скандалу, який охопив Португалію після того, як у листопаді 2014 року поліція затримала Сократеша на летовищі Лісабону за звинуваченнями у корупції, ухиленні від сплати податків та відмиванні грошей.

Розкриття розкішного способу життя експрем'єр-міністра, повідомлення про мільйони, які він тримав в офшорах, відбулося тоді, коли мільйони португальців переживали наслідки боргової кризи в єврозоні, а економіка країни впала більш ніж на 8 відсотків.

"Схоже, що Хосе Сократеш як прем'єр-міністр отримав матеріальну вигоду. Є ознаки зловживання своїм становищем", - заявив суддя.

Читайте також: У Португалії затримали лідера італійської мафії, якого шукали два роки

Сократеш, який обіймав посаду прем'єр-міністра з 2005 по 2011 рік, провів майже рік у в'язниці та під домашнім арештом до свого умовного звільнення наприкінці 2015 року. Він завжди заперечував звинувачення, пояснюючи, що мільйони на його банківські рахунки приходили як позики від друзів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-