Індія додатково перевірить свої вакцини на побічний ефект тромбів – ЗМІ

Індія додатково перевірить свої вакцини на побічний ефект тромбів – ЗМІ

Укрінформ
В Індії проведуть додаткову перевірку препаратів від коронавірусу CoviShield та COVAXIN на можливу побічну дію тромбоутворення після підтвердження Європейською агенцією з лікарських засобів зв’язку між щепленням вакциною AstraZeneca та утворенням тромбів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє індійське видання Mint із посиланням на джерела в уряді.

Зазначається, що урядова група експертів в Індії нині досліджує будь-які домашні випадки тромбоутворення, навіть легкі, після вакцинації двома індійськими препаратами від COVID-19 CoviShield та COVAXIN, виробленими відповідно Інститутом сироватки крові Індії (Serum Institute) та біотехнологічною компанією Bharat Biotech.

«Ми шукаємо побічні реакції тромбоутворення в людей, які щепилися вакцинами CoviShield та Covaxin, навіть якщо ці реакції були незначними», - зазначило джерело в уряді.

Наразі в Індії щеплюють від коронавірусу вакциною AstraZeneca, яка виробляється Інститутом сироватки крові Індії під назвою CoviShield, та препаратом COVAXIN.

Читайте також: ЮНІСЕФ очікує, що Індія поновить експорт AstraZeneca у травні

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 7 квітня, Європейська агенція з лікарських засобів дійшла висновку, що між вакциною AstraZeneca та рідкісними випадками утворення тромбів можливий зв'язок.

Як зазначив регулятор, випадки тромбозу вкрай рідкісні, але можливе утворення тромбів має бути внесено до списку рідкісних побічних ефектів після вакцинації AstraZeneca. Водночас ЕМА запевнила, що користь від застосування вакцини набагато перевищує можливі ризики.

Вже кілька країн, включаючи Італію, Іспанію, Філіппіни та Південну Корею, обмежили використання препарату AstraZeneca у людей до 60 років.

У світі станом на ранок 9 квітня зафіксували 134 525 543 випадки зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 2 915 012 летальних випадків, одужали 108 327 772 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-