Австралія призупиняє вакцинацію препаратом AstraZeneca людей до 50 років

Австралія призупиняє вакцинацію препаратом AstraZeneca людей до 50 років

Укрінформ
Австралія призупиняє використання вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca та рекомендує не вводити її людям віком до 50 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Associated Press.

Рішення було оприлюднено після низки термінових зустрічей австралійського регулятора ліків після заяви Європейського агентства з лікарських засобів про "можливий зв'язок" між препаратом та рідкісними випадками виникнення тромбозу.

Прем'єр-міністр країни Скотт Моррісон заявив у четвер, що консультативна група рекомендувала надавати перевагу препарату компанії Pfizer під час вакцинації людей молодше 50 років.

"Ми вживали необхідних запобіжних заходів, спираючись на найкращі медичні поради. Стрибати у пітьму ніколи не було нашою практикою", - додав він.

Австралійська консультативна група також рекомендувала людям до 50 років, які вже отримали першу ін'єкцію препаратом AstraZeneca, продовжити щеплення другою дозою даної вакцини. Це пов'язано з тим, що рідкісні утворення тромбів розвиваються лише після введення першої дози препарату AstraZeneca.

Медичних працівників віком до 50 років тепер перевели у пріоритет для вакцинації препаратом Pfizer, що, ймовірно, затягне процес щеплення, оскільки за попереднім планом більшість австралійців мали б щепитися вакциною AstraZeneca.

Читайте також: Італія призупинила вакцинацію препаратом AstraZeneca людей до 60 років

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 7 квітня, Європейська агенція з лікарських засобів дійшла висновку, що між вакциною AstraZeneca та рідкісними випадками утворення тромбів можливий зв'язок.

Як зазначив регулятор, випадки тромбозу вкрай рідкісні, але можливе утворення тромбів має бути внесено до списку рідкісних побічних ефектів після вакцинації AstraZeneca. Водночас ЕМА запевнила, що користь від застосування вакцини набагато перевищує можливі ризики.

Вже кілька країн, включаючи Італію, Іспанію, Філіппіни та Південну Корею, обмежили використання препарату AstraZeneca у людей до 60 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-