Британія розпочала вакцинацію Moderna

Британія розпочала вакцинацію Moderna

Укрінформ
Цієї середи в Об’єднаному Королівстві для вакцинації населення від коронавірусу вперше почали застосовувати препарат від Moderna. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Наразі Британія придбала 17 мільйонів доз цієї вакцини (достатньо для імунізації 8,5 мільйона осіб), результати третьої фази випробувань якої показали 100-відсоткову ефективність препарату проти важких випадків коронавірусу.

Перші 5 тисяч доз нової вакцини отримав Уельс.

Читайте також: Американський регулятор дав добро Moderna на 15 доз в ампулі, аби прискорити вакцинацію

«Три з кожних п’яти людей по всьому Сполученому Королівству отримали принаймні одну дозу, і сьогодні ми починаємо щеплення третьою затвердженою вакциною. Де б ви не жили, коли вам зателефонують, отримайте щеплення», – закликав глава медичного відомства Великої Британії Метт Хенкок.

Закликав британців якнайшвидше скористатися можливістю вакцинуватися й прем’єр-міністр країни Борис Джонсон.

Читайте також: Першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 60% дорослого населення Британії

Загалом у Британії першу дозу вакцини отримали 31,6 мільйона людей, завершили цикл вакцинації 5,5 мільйона людей. З огляду на це впродовж останніх кількох місяців у країні стабільно зменшується приріст нових випадків COVID-19.

Варто нагадати, що світовим лідером у вакцинації свого населення проти COVID-19 є Ізраїль, за ним ідуть Об’єднані Арабські Емірати, Чилі, Велика Британія, США, Бахрейн, Сербія та Угорщина.

Станом на ранок 7 квітня у світі з початку пандемії виявлено 133 034 420 випадків коронавірусу, зокрема 2 886 246 летальних. Водночас одужали вже від цієї хвороби 107 289 168 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-