До Мекки пускатимуть лише паломників з антитілами до коронавірусу або вакцинованих

До Мекки пускатимуть лише паломників з антитілами до коронавірусу або вакцинованих

Укрінформ
Влада Саудівської Аравії заявила, що до ісламських святинь у місті Мекка впускатимуть лише тих паломників, які мають імунітет проти хвороби COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це пише The Guardian.

Саудівське міністерство у справах хаджу та умри Саудівської Аравії оголосило, що з початком Рамадану до міста Мекка, де розташована головна ісламська святиня, пускатимуть лише тих паломників, які нададуть підтвердження наявності імунітету проти COVID-19: довідку про наявність обох щеплень, одного щеплення, зробленого не пізніше, ніж за 14 днів до прибуття до Мекки або підтвердження про те, що особа вже перехворіла на цю недугу.

Лише такі люди матимуть право на дозвіл виконувати умру, а також відвідувати молитви у Великій мечеті у священному місті Мекка.

Та сама умова також застосовується для входу до мечеті Пророка у священному місті Медіна.

Читайте також: Індія може поновити постачання вакцини CoviShield до червня

Міністерство заявило, що ця норма набирає чинності на початку Рамадану (13 квітня - ред.), але незрозуміло, як довго вона лишатиметься чинною.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 6 квітня зафіксували 132 413 422 випадки зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 2 873 689 летальних випадків, одужали 106 712 495 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-