Прем’єр Хорватії щепився вакциною AstraZeneca

Прем’єр Хорватії щепився вакциною AstraZeneca

Укрінформ
Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович публічно щепився проти коронавірусу вакциною AstraZeneca, щоб підвищити довіру населення до препарату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Разом із Пленковичем, який торік перехворів на COVID-19, вакцинувалися міністр охорони здоров'я Вілі Берош та спікер парламенту Гордан Яндрокович.

«Я сподіваюсь, що цим ми переконали інших наслідувати наш приклад і зробити щеплення, щоб ми могли подолати цю пандемію і повернутися до звичного життя», - сказав Берош.

Хорватія, на відміну від низки інших держав Європейського Союзу, не призупинила використання вакцини AstraZeneca через повідомлення про утворення тромбів у деяких вакцинованих.

Як повідомлялося, Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) заявила, що, за висновком фахівців, згущення крові та зафіксовані у європейських країнах випадки тромбоемболії не пов’язані з застосуванням вакцини AstraZeneca, вона є безпечною та ефективною проти коронавірусу.

Читайте також: На COVID-вакцинацію вже записалися понад 300 тисяч українців

За даними Worldometer, у світі виявлено 124 932 646 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 748 761 летальний, одужало 100 931 555 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-