Уряд Греції мобілізує приватних лікарів для боротьби з COVID-19

Уряд Греції мобілізує приватних лікарів для боротьби з COVID-19

Укрінформ
Грецький уряд наказав лікарям приватного сектору в регіоні Афін допомогти у боротьбі з коронавірусом через різке збільшення кількості нових випадків COVID-19.

Про це заявив глава МОЗ Греції Вассіліс Кікіліас, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

За словами міністра, впродовж кількох тижнів МОЗ зверталося із закликом до приватних лікарів допомогти національній системі охорони здоров'я під час третьої хвилі пандемії. Через зростання кількості хворих державні лікарні були переповнені, а у палатах інтенсивної терапії бракувало ліжок. Тож виникла потреба у залученні близько 200 додаткових лікарів з приватного сектору.

Читайте також: Румунія і Греція домовляються про COVID-паспорти для подорожей

Однак лише незначна частина їх відгукнулася на заклик уряду. Тому МОЗ Греції примусово відправить приватних лікарів - терапевтів і пульмонологів - на боротьбу з коронавірусом.

Як повідомлялося, 17 березня в Греції зареєстровано рекордну кількість нових випадків COVID-19 та пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.

Глава МОЗ Греції закликав приватних лікарів прийти на допомогу у боротьбі з коронавірусом, і заявив, що якщо протягом 48 годин не відгукнеться хоча б 200 приватних лікарів певних спеціальностей, він звернеться до прем'єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса з пропозицією реквізувати їх на користь держави.

Читайте також: Жителям Греції безплатно роздаватимуть набори для COVID-тестування

За даними Worldometer, у Греції станом на 22 березня зафіксовано понад 237 тисяч випадків COVID-19, з них понад 7 тис. летальних, одужали понад 198 тисяч хворих.

 Фото: Artem Podrez/Pexels

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-