США не визнають президентські вибори в Сирії без контролю ООН

США не визнають президентські вибори в Сирії без контролю ООН

Укрінформ
Сполучені Штати попередили, що не визнають результати майбутніх президентських виборів у Сирії, якщо голосування не проходитиме під контролем ООН.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Виконуючий обов'язки заступника посла США в ООН Джеффрі ДеЛаурентіс заявив: «очевидно, що режим використовуватиме президентські вибори в травні, щоб несправедливо заявити про легітимність Асада».

Адміністрація Байдена визнає результати виборів лише тоді, якщо вони будуть вільними, справедливими, представлятимуть усе сирійське суспільство, а також пройдуть під егідою ООН.

Як нагадує видання, в жовтні Сполучені Штати і декілька західних союзників звинуватили сирійський уряд у навмисній затримці розробки нової конституції, щоб уникнути голосування під наглядом ООН на президентських виборах, як того вимагає Рада Безпеки ООН.

Читайте також: Канада в ООН хоче притягти Сирію до відповідальності за порушення прав людини

Як повідомлялося, режим Асада планує провести «президентські вибори» в Сирії в період із середини квітня до середини травня нинішнього року. Водночас резолюція РБ ООН 2254 передбачає процес політичного врегулювання в Сирії, в тому числі проведення вільних і справедливих виборів - відповідно до нової конституції під егідою і наглядом Організації Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-