Нападника на спа-салони в США офіційно обвинуватили у вбивстві

Нападника на спа-салони в США офіційно обвинуватили у вбивстві

Укрінформ
Молодий чоловік, який розстріляв у азійських спа-салонах у штаті Джорджія вісім людей – головним чином, жінок – отримав офіційні обвинувачення у вбивстві.

Про це повідомило в середу американське інформагентство АР із посиланням на представників місцевих правоохоронних органів, передає Укрінформ.

«Озброєний чоловік був звинувачений в середу у вбивстві восьми людей у трьох масажних салонах в районі Атланти», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У США сталися напади на азійські спа-салони: вісім осіб загинули

При цьому підкреслюється, що його напади сталися в місцях, пов’язаних з громадою азійського походження, яка все частіше потерпає під час пандемії коронавірусу.

Сам же 21-річний нападник Роберт Аарон Лонг заявив, що його дії не мали расової мотивації, однак він має «сексуальну залежність». У цьому зв’язку слідчі дійшли попереднього висновку, що стрілянина могла статися через збіг мотивації гендерного насильства, ненависті до жінок та ксенофобії.

Читайте також: У Чикаго на вечірці застрелили двох людей, поранених - більше десятка

Крім того, повідомляються інші деталі. Зокрема, батьки нападника зателефонували в поліцію одразу після того, як правоохоронці оприлюднили його фотографію, що допомогло затримати чоловіка. Як уточнили в поліції, шестеро з восьми жертв мали азійське походження, семеро з них були жінками.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у двох спа-салонах в Атланті (штат Джорджія, США), а також незадовго до цього ще в одній локації у передмісті загинули восьмеро людей внаслідок стрілянини. Нападник - 21-річний Роберт Лонг - був затриманий того ж дня далеко від Атланти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-