Литва не має намірів купувати Sputnik V

Литва не має намірів купувати Sputnik V

Укрінформ
Литва не має в планах вакцинувати своє населення російським препаратом Sputnik V.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс після переговорів з главою МЗС ФРН Гайко Маасом, передає кореспондент Укрінформу.

«Литва не має намірів закуповувати Sputnik V. Ми повністю довіряємо перевіреним і схваленим препаратам, розробленим західними компаніями, які відповідають необхідним критеріям», - заявив литовський урядовець.

Ландсберґіс також висловив надію на дуже швидке рішення європейського агентства ЕМА щодо безпечності вакцини AstraZeneca з тим, щоб можна було якнайшвидше відновити довіру до цього засобу та продовжити ним щеплення.

Маас зі свого боку заявив, що для того, щоб проводити щеплення будь-якою вакциною, вона має спочатку має бути схвалена ЕМА. «Спочатку треба почекати, адже для Sputnik діють ті самі правила, що й для інших вакцин, ми отримуємо всі наші вакцини через ЄС», - сказав дипломат. Він також висловив думку, що в квітні-травні і надалі вакцини, які вже замовлені ЄС, будуть постачатися в достатніх обсягах, і до грудня у ФРН зможуть зробити щеплення всі охочі, «і до того ж, вакцинами, які ми (ФРН) вже маємо у розпорядженні».

Читайте також: Грузія не купуватиме російську вакцину «Sputnik V»

Як повідомлялося, Sputnik V перебуває на розгляді ЕМА з минулого четверга. Наразі цю вакцину серед країн ЄС на власний розсуд використовує лише Угорщина. Окрім того, розробник цієї вакцини стверджує, що вже уклав угоди на її виробництво в низці європейських країн, зокрема в Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-