ВООЗ дозволила екстрене застосування вакцини Johnson & Johnson

ВООЗ дозволила екстрене застосування вакцини Johnson & Johnson

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я дозволила застосування вакцини від коронавірусу Janssen компанії Johnson & Johnson в екстрених випадках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ВООЗ.

«Кожен новий, безпечний та ефективний засіб проти коронавірусу – це подальший крок до контролю над пандемією», – підкреслив глава ВООЗ Тедрос Абханом Гебреєсус.

Схвалення з боку ВООЗ дозволяє розпочати розповсюдження вакцини Johnson & Johnson в межах глобального механізму COVAX.

Як повідомлялося, 11 березня Європейське медичне агентство (ЕМА) рекомендувало надати ринкову авторизацію вакцини від коронавірусу виробництва Janssen Pharmaceutica.

27 лютого екстрене застосування вакцини від Johnson & Johnson дозволили в Управлінні США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів.

Вакцина від Johnson & Johnson - однокомпонентна, для щеплення потрібна тільки одна її доза. Препарат залишається стабільним протягом 2 років при зберіганні в умовах -20 градусів за Цельсієм і як мінімум 3 місяці при температурі 2 - 8 градусів за Цельсієм.

Читайте також: ВООЗ рекомендує продовжити застосування вакцини AstraZeneca

За даними розробників, за результатами третьої фази клінічних випробувань вакцина показала ефективність від 66 до 72%.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 119 352 757 випадків інфікування коронавірусом, зокрема 2 645 404 летальні, одужало 95 616 143 особи.

Фото з сайту sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-