Курц сказав, за яких умов Австрія погодилась би використовувати «Спутник V»

Курц сказав, за яких умов Австрія погодилась би використовувати «Спутник V»

Укрінформ
Австрія розглядатиме можливість закупівлі російської вакцини проти коронавірусу "Спутник V" лише у тому випадку, якщо вона буде схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) та допущена на ринок ЄС.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц під час пресконференції у Відні.

"Європейський Союз взяв на себе закупівлю вакцин для країн-учасниць. Але є також переговори з іншими виробниками – з Росії, з Китаю. Це не таємниця, оскільки ми переконані, що усе, що нам допоможе – це добре. Але для нас також очевидно, що вирішальним є схвалення вакцини. Як "Спутник", так і китайські продукти наразі не отримали допуску у Євросоюзі", - зазначив Курц.

Читайте також: Продаж «Спутника V» у Європу: Данілов нагадує, що РФ не поспішає вакцинувати своє населення

Відповідаючи на запитання, чи закуповуватиме Австрія російську вакцину без її схвалення ЕМА, як це зробила Угорщина, канцлер сказав, що спочатку повинно бути схвалення вакцини.

"Якщо буде допуск з боку ЕМА, що вакцину можна застосовувати, тоді це стане опцією для багатьох європейських країн, зокрема Австрії", - додав він.

5 березня російський ТАСС повідомив, що очільник Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв – держустанови, яка організовує виробництво і постачання вакцини "Спутник-V" – провів у п’ятницю переговори у Відні з "австрійськими партнерами". За даними австрійського інформагентства АРА, Дмитрієв зустрічався з канцлером Себастіаном Курцем. Російський посол в Австрії зазначив, що переговори пройшли "у конструктивній та продуктивній атмосфері". Австрійська сторона деталей зустрічі не повідомляла.

Читайте також: Європейське медагентство розпочало перевірку російської вакцини Sputnik V

7 лютого Курц сказав в інтерв’ю німецькій газеті Welt am Sonntag, що якщо російські та китайські виробники вакцин будуть допущені та схвалені в Євросоюзі, то "Австрія неодмінно б спробувала надати виробничі можливості відповідних вітчизняних підприємств для виробництва російської чи китайської вакцини, так само як і для виробників з інших країн". Відповідаючи на запитання, чи сам би він вакцинувався російською чи китайською вакциною, Курц додав, що зробив би це за умови, якщо ці вакцини будуть допущені в ЄС.

27 лютого Купц провів телефонну розмову з Путіним, під час якої обговорювалося питання постачання російської вакцини до Австрії та її виробництва на території республіки.

Читайте також: 62% росіян не готові вакцинуватися «Спутником V» - Левада-Центр

4 березня Курц та прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен відвідали Ізраїль, де після переговорів з ізраїльським прем’єр-міністром заявили про створення альянсу "Група першопрохідців" для розробки вакцин від коронавірусу.

Наразі в Австрії використовуються три вакцини від коронавірусу, які були раніше схвалені ЕМА, – Biontech/Pfizer, Moderna та AstraZeneca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-