Тихановська – про майбутній візит до США: Плануються зустрічі на найвищому рівні

Тихановська – про майбутній візит до США: Плануються зустрічі на найвищому рівні

Укрінформ
Команда лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської готує візит до США, де плануються зустрічі на найвищому рівні.

Про це Тихановська розповіла в інтерв'ю Укрінформу.

«Візит розробляється у тісному контакті з американською стороною. Наша мета - добитися практичних результатів під час цього візиту, і ми прагнемо організувати зустрічі на найвищому рівні: в органах виконавчої влади, у Конгресі, в аналітичних центрах, з бізнес-колами і, безумовно, з білоруською діаспорою у США», - сказала Тихановська.

Вона також повідомила, що найближчим часом має намір зустрітися з лідерами Фінляндії, Португалії та Швейцарії.

Читайте також: Уряд США шукає зарубіжні активи Лукашенка та його оточення — Тихановська

«У Фінляндії ми зустрічаємося з президентом Саулі Нііністе, прем'єр-міністром Санною Марін, міністром закордонних справ Пеккою Гаавісто та іншими представниками уряду. Також нас прийме почесний голова ПА ОБСЄ Ілкка Канерва. Щодо Португалії та Швейцарії інформація буде пізніше, по протоколу спочатку дає інформацію приймаюча сторона, а потім вже ми», - зазначила лідер білоруської опозиції.

Як повідомлялося, після президентських виборів у серпні 2020 року Тихановська мусила покинути Білорусь і виїхати до Литви, де їй надали притулок. Вона розповідала, що зробила це під тиском влади. У Білорусі проти неї порушено кримінальні справи за заклики до повалення конституційного ладу та створення екстремістського формування.

Читайте також: Чорновий варіант Конституції Білорусі готовий – Тихановська

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Легітимність режиму Лукашенка не визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Фото: Пул Первой

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-