Домовленості Лукашенка і Путіна про інтеграцію не матимуть юридичної сили - Тихановська

Домовленості Лукашенка і Путіна про інтеграцію не матимуть юридичної сили - Тихановська

Укрінформ
Домовленості Олександра Лукашенка і президента Росії Володимира Путіна про інтеграцію двох країн, досягнуті під час переговорів у Сочі, не матимуть юридичної сили.

Про це повідомила в інтерв'ю Укрінформу лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська.

"Це все відбувається в таємниці від білоруського суспільства. Розмова ведеться про так звані дорожні карти щодо інтеграції. Що в цих картах, наші люди не знають. Але я знаю, що білорусів зараз цікавить тільки одна дорожня карта - це рух до нових виборів і нової Білорусі, в якій влада поважатиме людей. А будь-які угоди нелегітимного колишнього президента не матимуть юридичної сили", - сказала вона.

Коментуючи інформацію в ЗМІ про рішення щодо допуску російських компаній до приватизації «флагманів» білоруської економіки, Тихановська заявила: "Лукашенко зараз не має права представляти нашу державу. Відповідно, його домовленості з продажу підприємств будуть переглянуті новим керівництвом країни. Попереджаю про це всіх, хто хоче нагріти руки на нашій кризі".

Читайте також: Тихановська домовлятиметься у Швейцарії про арешт рахунків білоруських чиновників

Як повідомлялося, 22 лютого Лукашенко провів переговори в Сочі з президентом РФ Путіним.

Після президентських виборів у серпні 2020 року Світлана Тихановська була змушена залишити країну та отримати притулок у Литві. Політик розповідала, що зробила це під тиском влади. У Білорусі проти неї порушено кримінальні справи за заклики до повалення конституційного ладу, створення екстремістського формування і керівництва ним.

Правозахисний центр «Весна» повідомив, що станом на 15 лютого в Білорусі нарахували вже 256 в'язнів совісті.

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорсткі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-