В австрійських Альпах під лавинами загинули троє лижників, один з яких - підліток

В австрійських Альпах під лавинами загинули троє лижників, один з яких - підліток

Укрінформ
В австрійських Альпах у суботу загинули три лижники у трьох окремих інцидентах сходження лавин.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Перший трагічний випадок стався на гірськолижному курорті Кюхтай у федеральній землі Тіроль. Троє хлопців 14, 15 та 16 років вирішили з’їхати з траси і покататися на відкритій місцевості. Під час спуску 16-річний хлопчина впав, вище нього почала сходити лавина і засипала його. Двоє його товаришів змогли залишити небезпечне місце і покликали рятувальників. На жаль, його знайшли мертвим у снігу.

Читайте також: Рятувальники попереджають про лавини у Карпатах

Інший випадок смертельного сходження лавини також відбувся у Тіролі, де у суботу загалом зійшло сім лавин. У горах в районі н.п. Аксамер Лізум під 100-метрову лавину потрапив самотній гірськолижник під час сходження на вершину. Тіло засипаного снігом 48-річного австрійця знайшли випадково двоє інших гірськолижників, які проїжджали пізніше неподалік.

Читайте також: Другу найвищу гору світу вперше підкорили взимку

Крім того, під час гірськолижної поїздки у районі Пінцгау у Зальцбургу під лавину потрапив ще один самотній лижник. Знайомі кинулися шукати 29-річного чоловіка після того, як він не повернувся у визначений час. Вони натрапили на місце сходження лавини на маршруті руху лижника, пізніше під снігом рятувальники знайшли і тіло чоловіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-