Видавництва США закликають не публікувати мемуари Трампа

Видавництва США закликають не публікувати мемуари Трампа

Укрінформ
У США понад 250 письменників, літературних агентів та редакторів закликають своїх колег не публікувати будь-які мемуари президента США Дональда Трампа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

У своєму листі «Жодної угоди на публікацію книги для зрадників» вони просять колег не публікувати жодної книги, яку напише будь-який чиновник із адміністрації Трампа, зокрема, сам глава Білого дому, який наразі обмірковує таку можливість.

Серед підписантів є співробітники п’яти видавництв Penguin Random House, Hachette Book Group, HarperCollins, Simon & Schuster та Macmillan.

Зазначається, що самі видавництва вже почали відмовляти союзникам Трампа у публікації книг. Так, Simon & Schuster скасувала угоду з сенатором Джошом Ховлі, який голосував проти затвердження результатів виборів на користь Джо Байдена.

Читайте також: У США оприлюднять сотні документів про розслідування зв'язків штабу Трампа і Росії – ЗМІ

За словами ініціатора листа Баррі Ліги, «нікого, хто підбурював чи іншим чином підтримував спробу державного перевороту 6 січня 2021 року, не слід винагороджувати та поширювати їх філософію через наші видавництва".

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня Конгрес США мав затвердити результати виборів, згідно з якими представник Демократичної партії Джо Байден переміг на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Трампа, які увірвалися до будівлі.

Під час зіткнень у Конгресі загинули п'ять осіб. Поліція затримала 52 людини.

Після зачистки Капітолію від прихильників Трампа Конгрес США затвердив перемогу Байдена на президентських виборах. Інавгурація нового лідера США відбудеться 20 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-