В Африці виявили нову смертельну «Хворобу Х»

В Африці виявили нову смертельну «Хворобу Х»

Укрінформ
Африканський мікробіолог Жан-Жак Муембе-Тамфум, який знайшов в 1976 році вірус Ебола, вважає, що у Демократичній Республіці Конго могло з'явитися нове смертельно небезпечне захворювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

Зазначається, що хворобу з симптомами геморагічної лихоманки виявили у жінки з ДР Конго. Тести показали відсутність у неї вірусу Ебола та інших відомих медицині хвороб.

Африканський мікробіолог передбачає, що жінка може бути нульовим пацієнтом нового патогена, який він назвав «Хвороба Х».

Нове захворювання може бути таким же заразними, як і новий коронавірус, а його смертність може становити 50-90% смертності від вірусу Ебола.

Читайте також: Новий вірус-мутант загрожує американцям страшною епідемією - медики

Як повідомлялося, у листопаді 2020 року у Демократичній Республіці Конго заявили про подолання одинадцятого спалаху лихоманки Ебола і завершення епідемії, яка тривала два з половиною роки.

Хвороба, викликана вірусом Ебола, - гостре інфекційне захворювання, з вираженим геморагічним синдромом у важкій формі. Хвороба характеризується часто важким перебігом, високою летальністю, вираженою інтоксикацією, зневодненням, ураженням кровоносних судин багатьох органів з розвитком важкого геморагічного синдрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-