Новий вірус-мутант загрожує американцям страшною епідемією - медики

Укрінформ
Перші випадки зараження новим вірусом, що вражає мозок, зафіксували у штатах Міссісіпі й Мічиган

Перші випадки зараження новим вірусом, що вражає мозок, зафіксували у штатах Міссісіпі й Мічиган. Новий штам розноситься комарами.

Як повідомляє Washington Post, інфекція нагадує вже відомий у США Західнонільський вірус, який викликає щороку епідемії з 1999 року.

"Вперше ми зафіксували рентгенологічні ознаки того, що вірус дуже сильно й швидко вражає вищі ділянки кори головного мозку", - говорить лікар Арт Льюїс з міста Джексон (штат Міссісіпі).

Експерт переконаний: якщо новий вірус розповсюдиться, то на США чекає найстрашніша за десятиріччя епідемія.

За словами медика, уражається мозок не тільки людей немолодого віку з ослабленим імунітетом через важкі хвороби, важкі випадки захворювання зафіксовано також у молодих і здорових американців.

Такі пацієнти втрачали спроможність говорити, раціонально мислити, а потім Західнопаднонільський вірус, який мутирує, викликав параліч.

Аналогічні випадки зараження зафіксувала лікар Елізабет Ангус у Детройті. "Я була шокована. Надходить все більше молодих пацієнтів з дуже важкою дисфункція мозку. Ми не знаємо до кінця, наскільки великі зміни у поведінці вірусу", - відзначає вона.

Разом з тим вчені у Центрі контролю й профілактики захворювань США не поспішають боротися з інфекцією. На їхню думку, лікарі поки що не зафіксували достатню кількість випадків зараження вірусом-мутантом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-