У США сьогодні обирають президента

У США сьогодні обирають президента

Фото, відео
Укрінформ
У вівторок, 3 листопада, американські виборці закінчать віддавати свої голоси за кандидатів у президенти США Дональда Трампа та Джо Байдена.

Наразі майже 100 млн американців проголосували, передає Укрінформ із посиланням на U.S. Elections Project.

Попри те, що зазвичай ім’я переможця відоме в ніч виборів, очікується, що цьогорічний підрахунок голосів займе більше часу через відправку значної кількості бюлетенів поштою із міркувань епідеміологічної безпеки через пандемію COVID-19.

Згідно з останніми соцопитуваннями, демократ Джо Байден випереджає у рейтингу чинного президента. Так, його перевага над Трампом дорівнювала приблизно 8% при статистичній помилці до 3,2%.

Але Трамп, як і раніше, близько до Байдена в достатній кількості штатів, щоб дати йому 270 голосів колегії вибірників, необхідних для переобрання на другий термін.

Наразі традиційно вже відомі результати голосування у перших містечках. Так, у Діксвілл-Нотч у штаті Нью-Гемпшир Байден отримав п'ять голосів, а чинний президент Дональд Трамп - нуль. У сусідньому місті Міллсфілд більшість голосів виборці віддали за Трампа - 16 голосів, за Байдена - 5 голосів.

Читайте також: ФБР відкрило справу проти «тітушок» Трампа в Техасі

Окрім президента, американці сьогодні оберуть віцепрезидента країни, 35 сенаторів, 435 членів Палати представників, 13 губернаторів та місцеві органи влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-