У Білорусі затримали підозрюваних у пошкодженні водомета, яким «змивали» протестуючих

У Білорусі затримали підозрюваних у пошкодженні водомета, яким «змивали» протестуючих

Укрінформ
Підозрюваних у пошкодженні водомета під час маршу на підтримку політв'язнів у неділю, 5 жовтня, звинувачують у «грубому порушенні громадського порядку».

Про це повідомила в Телеграм-каналі речник МВС Ольга Чемоданова, передає Укрінформ.

«Співробітники ГУБОЗіК МВС (управління боротьби з оргзлочинністю і корупцією - ред.) встановили особи тих, хто відзначився активними протиправними діями під час несанкціонованих масових заходів у Мінську... 27-річний житель Столинського району розукомплектував водомет (вирвав гідронасоси), а 26-річний мешканець Мінська закидав спецтехніку камінням», - йдеться у повідомленні.

Також затримані «молоді люди (від 21 до 30 років)», які, за версією МВС Білорусі, «координували натовп, а також брали участь у сполученні і блокуванні дорожнього руху».

Зараз ці активісти перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Щодо них складено адміністративні протоколи за порушення порядку організації або проведення масових заходів. Дехто із затриманих був активним учасником серпневих демонстрацій у Мінську, у зв'язку з чим зараз проходить фігурантом у кримінальній справі.

Читайте також: «Фашизм не пройде»: у Мінську — мітинг пенсіонерів проти Лукашенка

Як повідомлялося, на недільному марші протесту був пошкоджений водомет канадського виробництва. Партію таких водяних гармат білоруські силовики закупили кілька років тому для розгону масових акцій протесту. Оскільки в західних країнах діє ембарго на поставки в Білорусь як озброєння, так і засобів, які можуть використовуватися для репресій всередині країни, поставки здійснювалися через фірму-посередника, відкриту росіянином.

StreitGroup - канадсько-еміратська компанія, яку заснував росіянин Герман Гуторов. Зараз у нього канадське громадянство, а мешкає він в ОАЕ. За даними "Єврорадіо", StreitGroup обходить канадські ембарго на поставки зброї, оскільки основне виробництво знаходиться поза Канадою.

фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-