МВС Білорусі нарахувало на суботніх акціях лише 900 осіб

МВС Білорусі нарахувало на суботніх акціях лише 900 осіб

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило, що загальна кількість учасників 11 акцій протесту, що відбулися 19 вересня, не перевищувала 900 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

"Близько 200 осіб, переважно жінок, зібралися у Мінську о 15:00 на площі біля Комаровського ринку. У процесі руху колони кількість учасників зросла до 500 осіб", - повідомило МВС Білорусі.

Акцію протесту силою зупинили біля перехрестя вулиць Сурганова та Якуба Коласа. Згідно з даними міністерства внутрішніх справ, в Білорусі протягом дня було затримано 430 осіб (у Мінську - 415), 385 з них вже звільнені з буцегарні.

Як повідомлялося, в Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керував країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після погроз Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.

Читайте також: МВС Білорусі обіцяє знайти тих, хто "злив" дані співробітників відомства

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів та затримувати протестувальників. З початку демонстрацій, згідно з даними опозиції, було затримано понад 10 тис. осіб, декілька людей загинули.

ЄС не визнав результати президентських виборів у Білорусі та вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства та фальсифікацій.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-