Моравецький: Відповіддю на отруєння Навального має стати відмова від Nord Stream 2

Моравецький: Відповіддю на отруєння Навального має стати відмова від Nord Stream 2

Укрінформ
У світлі замаху на життя російського опозиціонера Олексія Навального й останніх подій в Білорусі відмова від реалізації проєкту “Північний потік-2” у нинішніх умовах є “єдиним раціональним виходом”.

Про це у Фейсбуці написав глава польського уряду Матеуш Моравецький.

“Європа повинна сприйняти ситуацію в Білорусі й замах на Олексія Навального як останнє попередження. Єдиним раціональним виходом має бути припинення реалізації проєкту Nord Stream 2”,- написав Моравецький.

Як повідомлялося, з грудня 2019 року не ведуться роботи по будівництву “Північного потоку-2”. На даний момент вже прокладено 94% труб: з 2460-ти кілометрів залишилося ще покласти 150 км, зокрема 120 км – в акваторії Данії і 30 км – в акваторії Німеччини.

Як повідомлялося, Навальний перебуває в німецькій клініці "Шаріте" з 22 серпня. До цього він був госпіталізований з літака в лікарню в Омську з ознаками отруєння.

Читайте також: Зеленський закликав Курца подивитись "під нашим кутом" на Nord Stream 2

Після проведення лабораторних тестів федеральний уряд Німеччини оголосив про однозначні докази присутності в організмі російського опозиціонера хімічного нервового агента групи "Новічок". Це є серйозним порушенням Конвенції про хімічну зброю, тому до розслідування справи була підключена Організація із заборони хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-