Путін: Росія визнає легітимність виборів у Білорусі

Путін: Росія визнає легітимність виборів у Білорусі

Укрінформ
Росія визнала легітимність президентських виборів у Білорусі.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю телеканалу "Росія-1", передає Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

"Ми виходимо з того, що вибори відбулися. Я відразу це зробив. Ми визнали їх легітимність. Я привітав Олександра Григоровича Лукашенка з перемогою на цих виборах", - сказав він.

Путін заявив, що БДІПЛ ОБСЄ відмовилися від спостереження за виборами в Білорусі.

"Білоруська влада запросили БДІПЛ ОБСЄ взяти участь у контролі над виборами. Що ж вони не приїхали? І це відразу нас наводить на думку про те, що вже була, власне кажучи, заготовлена ​​позиція за результатами цих виборів. Тому хтось може сумніватися в результатах, але у мене є всі підстави сумніватися в тому, що ті, хто сумніваються, були абсолютно чесні", - сказав президент РФ.

Читайте також: Шушкевич пропонує позбавити російську мову статусу другої державної у Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з оголошеними 14 серпня остаточними їх результатами, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Відразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, які не згодні з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більш як 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-