До заарештованої в Білорусі Ковалькової не пустили адвоката

До заарештованої в Білорусі Ковалькової не пустили адвоката

Укрінформ
Адвокату Євгену Маслову не дозволили зустрітися зі своєю підзахисною - заарештованою Ольгою Ковальковою, яка є довіреною особою кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської і членом Координаційної ради.

Про це повідомляє телеграм-канал TUT.by, передає Укрінформ.

«Адвоката Ольги Ковалькової не пустили до неї на Окрестіна. Він подає скаргу від свого імені до Мінського міського суду, а також скаргу в прокуратуру на порушення права Ковальковї на захист», - йдеться у повідомленні.

Раніше суд Заводського району заарештував Ковалькову на 10 діб за організацію несанкціонованих масових заходів (ч. 2 ст. 23.34 КпАП).

Суд проходив по скайпу, так як Ковалькова перебувала в СІЗО.

Раніше інший суддя Заводського району присудила 10 діб члену Координаційної ради опозиції і лідеру страйкому Мінського тракторного заводу Сергію Дилевському за організацію несанкціонованих масових заходів (ч. 2 ст. 23.34 КпАП), оскільки у нього не було дозволу на проведення акції.

Читайте також: Білорусь не впускає гумконвой з Польщі

Як повідомлялося, 24 серпня довірена особа кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської Ольга Ковалькова і представник страйкому МТЗ Сергій Дилевський прийшли на зустріч працівників підприємства, щоб підтримати їх. Незабаром до місця зустрічі під'їхав автозак з ОМОНом, і люди в штатському забрали Дилевського і Ковалькову у зв'язку «з порушенням громадського порядку».

Пізніше стало відомо, що Ковалькову судять за двома адміністративними статтями - за непокору міліції (ст. 23.4 КпАП) і за участь у несанкціонованих масових заходах (ч. 3 ст. 23.34 КпАП)».

У Білорусі тривають виступи громадян, не згодних з офіційними результатами президентських виборів. Силовики застосовували проти учасників мирних протестів гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. Під час акцій було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, правозахисники повідомляють про п'ятьох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-