Білоруська опозиція вимагає з'ясувати, чому 15-річному синові Лукашенка видали автомат

Білоруська опозиція вимагає з'ясувати, чому 15-річному синові Лукашенка видали автомат

Укрінформ
В Координаційній раді білоруської опозиції закликали правоохоронні органи країни відреагувати на передачу бойової вогнепальної зброї неповнолітньому синові президента Олександра Лукашенка Миколі.

Як передає Укрінформ, про це в понеділок на пресконференції в Мінську повідомила член президії Координаційної ради Марія Колесникова.

«Факт передачі бойової зброї неповнолітньому (синові Лукашенка - ред.) вимагає перевірки і реакції компетентних органів, і ми просимо звернути на це увагу», - сказала вона.

Напередодні білоруські ЗМІ поширили відео, як президент Олександр Лукашенко прилетів на вертольоті до Палацу незалежності в Мінську в супроводі 15-річного сина Миколи, як і батько, озброєного автоматом Калашникова.

У неділю, 23 серпня, в Мінську проходила масова акція Марш нової Білорусі. Кількість учасників демонстрації в центрі міста, за різними даними, оцінюється в 100 - 300 тисяч осіб.

Читайте також: Лукашенко і Путін домовилися про випробування російської вакцини на білорусах

У Білорусі третій тиждень тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, що минули 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більше 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-