Глава Євроради заявив Путіну, що Білорусь сама має визначати своє майбутнє

Глава Євроради заявив Путіну, що Білорусь сама має визначати своє майбутнє

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель у розмові з російським лідером Володимиром Путіним повторив тезу, що білоруський народ має самостійно визначати своє майбутнє.

Як передає Укрінформ, про це Мішель повідомив у Твіттері.

«Вчора 27 країн ЄС висловили солідарність з народом Білорусі у його прагненні визначати своє майбутнє. Сьогодні я це повторив президенту РФ Путіну», - написав він.

Президент Євроради додав, що єдиний шлях урегулювання ситуації - через політично-інклюзивний діалог та мирний і демократичний процес.

Зазначається, що це вже друга розмова президента Європейської ради з Путіним щодо Білорусі за останні дві доби.

Напередодні Європейський Союз ухвалив рішення про запровадження індивідуальних санкцій проти осіб у Білорусі, причетних до насильства після недемократичних президентських виборів.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі після президентських виборів, що відбулися 9 серпня, продовжуються протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Білоруські силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про як мінімум п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-