Білорусь і не тільки: Макрон подзвонив Путіну

Білорусь і не тільки: Макрон подзвонив Путіну

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін і президент Франції Еммануель Макрон в телефонній розмові висловили зацікавленість у якнайшвидшому врегулюванні ситуації в Білорусі. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Кремля.

«Під час обговорення ситуації, що загострилася в Білорусі, Володимир Путін наголосив на неприпустимості втручання у внутрішні справи республіки і чиненні тиску на білоруське керівництво. З обох сторін висловлено зацікавленість у якнайшвидшому врегулюванні виниклих проблем », - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, бесіда відбулася за ініціативою Парижа.

Сторони також обговорили лівійську кризу.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Меркель обговорила з Путіним ситуацію в Білорусі

Відразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше ніж 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-