Влада Бразилії вирішила обмежити доступ до статистики щодо COVID-19

Влада Бразилії вирішила обмежити доступ до статистики щодо COVID-19

Укрінформ
Президент Бразилії Жаїр Болсонару підтримав рішення уряду обмежити доступ до інформації про ситуацію з поширенням коронавірусу в країні.

Про це повідомляє DW.

«Президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив у суботу, 6 червня, що підтримує рішення уряду частково приховати дані щодо кількості заражень коронавірусом у країні», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за словами Болсонару, зведені дані «не відбивають ситуацію, в якій зараз перебуває країна». При цьому президент процитував у Twitter повідомлення міністерства охорони здоров'я: «Зараз розробляються інші заходи, які дозволяють покращити повідомлення про нові випадки та підтверджувати діагнози».

Читайте також: Президент Бразилії пригрозив вивести країну з ВООЗ

Крім цього, уряд Бразилії вирішив пізніше публікувати щоденні зведення про нові випадки COVID-19, а також про кількість смертей, зазначає DW. Болсонару пояснив цей крок прагненням «уникнути неповноти інформації та непослідовності».

Як повідомлялося, Бразилія посідає друге місце у світі за кількістю підтверджених випадків зараження коронавірусом після США – понад 645 тис. Унаслідок COVID-19 померли більш як 35 тис. мешканців країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-