В ОАЕ розробили метод лікування COVID-19 з використанням стовбурових клітин

В ОАЕ розробили метод лікування COVID-19 з використанням стовбурових клітин

Укрінформ
Центром стовбурових клітин Об'єднаних Арабських Еміратів розроблене інноваційне і перспективне лікування COVID-19 з багатообіцяючими результатами.

Про це Укрінформу повідомили в посольстві ОАЕ в Україні.

"Міністерство економіки ОАЕ видало патент на розробку інноваційного та перспективного лікування інфекцій COVID-19 з використанням стовбурових клітин. Лікування було розроблено групою лікарів і дослідників в Центрі стовбурових клітин Абу-Дабі “Abu Dhabi Stem Cell Center” (ADSCC) і включає в себе вилучення стовбурових клітин з крові пацієнта і їх відновлення після активації", - йдеться в повідомленні.

Як підкреслено, патент був виданий на інноваційний метод, при якому збираються стовбурові клітини.

Лікування було проведено в ОАЕ для 73 пацієнтів з COVID-19, які вдихали небулізований у дрібнодисперсний туман препарат зі стовбурових клітин. Всі пацієнти одужали.

Передбачається, що терапевтичний ефект лікування досягається шляхом регенерації клітин легенів і модулювання імунної відповіді, що утримує організм пацієнта від надмірної реакції на COVID-19 (тобто важкої форми захворювання), бо надмірна реакція викликає подальше пошкодження здорових клітин.

Читайте також: ОАЕ могли замовити БМП з українським бойовим модулем - Defense Express

Лікування успішно пройшло початкову фазу клінічних випробувань, продемонструвавши його безпеку. Жоден з пацієнтів, які отримали лікування, не повідомили про негайні побічні ефекти, а також не було виявлено впливу на звичайні протоколи лікування пацієнтів з COVID-19. Наразі, з метою доведення ефективності лікування, випробування тривають і, як очікується, будуть завершені протягом декількох тижнів.

Слід зазначити, що це іноваційне лікування пацієнтів проводилося разом зі звичайним медичним втручанням і буде, як і раніше, застосовуватися в якості доповнення до встановлених протоколів лікування, а не в якості заміни.

Як зазначається, цей іноваційний метод, що доповнює наявний арсенал заходів лікування, є свідченням фундаментальних зусиль уряду ОАЕ з метою покласти край пандемії COVID-19.

Для зниження навантаження від COVID-19 на систему охорони здоров'я країн, як і раніше, необхідні нефармакологічні заходи для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, а саме: перебування вдома, соціальне дистанціювання і профілактика інфекції та заходи по боротьбі з інфекцією.

Центр стовбурових клітин Абу-Дабі є спеціалізованим медичним центром, який спеціалізується на клітинної терапії, регенеративної медицини і передових дослідження.

фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-