Штати завдали ударів у відповідь по базах проіранських бойовиків в Іраку

Штати завдали ударів у відповідь по базах проіранських бойовиків в Іраку

Укрінформ
Американські сили в Іраку завдали ударів по кількох об'єктах Катаїб Хезболла у відповідь на масований ракетний обстріл напередодні коаліційних сил на півночі Багдада.

Про це йдеться в офіційній заяві Пентагона, поширеній у ніч проти п'ятниці.

"Сьогодні вечері Сполучені Штати здійснили високоточні удари в цілях оборони по об'єктах Катаїб Хезболла на території Іраку. Ці удари були спрямовані по п’ятьох складах зі зброєю, щоби значно зменшити здатність противника атакувати в майбутньому коаліційні сили", - зазначається в повідомленні.

Як уточнили в Пентагоні, на цих складах розміщувалось, у тому числі, озброєння, що вже використовувалося для нападів на сили США й коаліції.

Читайте також: Бойовики обстріляли базу США в Іраку, є загиблі та поранені

При цьому, в оборонному відомстві США підкреслили, що удари "мали оборонний характер та були пропорційними у відповідь на загрозу, яку створювали підтримувані Іраном шиїтські ополченці".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні база коаліційних сил Таджі на півночі Багдада зазнала масованого ракетного обстрілу. В результаті загинуло двоє американських військовослужбовців та один британець, ще 12 осіб отримали поранення, відповідно до офіційних джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-