Сирія закрила небо над Ідлібом і збиватиме “ворожі” літаки

Сирія закрила небо над Ідлібом і збиватиме “ворожі” літаки

Укрінформ
Командування сирійської армії закрило повітряний простір над північно-західними регіонами Сирії, «особливо» над провінцією Ідліб.

Про це повідомляє SANA.

«Грунтуючись на тому, що Сирійська арабська армія керується своїм конституційним і національним обов'язком щодо захисту суверенітету держави і захисту її безпеки і територіальної цілісності, Генеральне командування армії і збройних сил оголошує про закриття повітряного простору для літаків і безпілотників і над північно-західним регіоном у Сирії, особливо над провінцією Ідліб», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сирійські військові вважатимуть ворожими і збиватимуть літаки, які порушили повітряний простір.

Читайте також: Туреччина відкриває для біженців кордон з ЄС

Військове джерело видання обґрунтувало рішення тим, що «сили турецького режиму продовжують чинити ворожі дії проти наших збройних сил, що діють в провінції Ідліб і її околицях, чи то напади на наших солдатів, які безпосередньо стикаються з терористами, чи шляхом надання всіх форм підтримки збройним організаціям, які знаходяться у списку терористів відповідно до міжнародного права».

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 28 лютого відбулося загострення ситуації у північно-західній сирійській провінції Ідліб. В результаті авіаудару збройних сил режиму Асада і військових РФ загинули 33 військовослужбовці ЗС Туреччини.

фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-