Міністр оборони США: Наш головний виклик - Китай, а не Росія

Міністр оборони США: Наш головний виклик - Китай, а не Росія

Укрінформ
Міністр оборони США Марк Еспер під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції «змістив» Росію з позиції головного виклику міжнародній безпеці, поставивши на це місце КНР.

«Тут, в Європі, ведеться багато дискусій навколо викликів, що виходять від Росії. Але цього ранку я хочу зосередитися на тому, що представляє найбільший предмет занепокоєння для Пентагону. Це Китайська Народна Республіка», - сказав керівник американського Департаменту оборони.

«Ми перебуваємо в умовах конкуренції глобальних потужностей, де нашим головним викликом є Китай, а не Росія. І ми маємо змістити фокус нашої уваги від конфліктів низької інтенсивності та підготуватися, в черговий раз, до військового протистояння високої інтенсивності», - додав військовий керівник США.

Читайте також: Столтенберг: Росія - серед головних викликів, що постають перед НАТО

Він наголосив на тому, що США реагуватимуть також на загрози, які виходять від таких країн як Північна Корея або Іран. Актуальною на наступні роки, за словами американського військового керівника, залишатиметься загроза від діяльності насильницьких екстремістських організацій.

Фото: securityconference.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-