На півдні Казахстану сталися масові заворушення - восьмеро загиблих, 40 постраждалих

На півдні Казахстану сталися масові заворушення - восьмеро загиблих, 40 постраждалих

Відео
Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв повідомив, що в ході сутичок у низці населених пунктів на півдні країни є загиблі та поранені. 

Про це повідомляє пресслужба президента.

"Сьогодні вночі у низці населених пунктів Кордайского району Жамбильської області сталися сутички та бійки між місцевими мешканцями. Цією ситуацією скористалися провокатори. На жаль, є загиблі та поранені", - йдеться у заяві прес-служби.

Читайте також: У сутичках з ізраїльтянами постраждали 50 палестинців

Президент від свого імені висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Причини початку сутичок наразі невідомі. Токаєв доручив державним органам вжити термінових заходів задля усунення наслідків цих подій.

Міністр внутрішніх справ Казахстану Ерлан Тургумбаєв розповів про наслідки сутичок на півдні країни. За його словами, загалом в ході конфлікту між місцевими селянами загинули 8 осіб, 40 отримали різні ушкодження, повідомляє NUR. KZ

"За словами міністра, 8 людей загинули, 40 постраждали. Серед загиблих співробітник поліції", - йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що 7 лютого о 19.00 до чергової частини поліції Жамбильської області надійшла інформація про групову бійку за участю 70 осіб. Пізніше до бійки приєдналося більше учасників.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Казахстану, хулігани кидали каміння один в одного. Застосовували металеві предмети, а також вогнепальну зброю.

Конфліктом були охоплені одразу декілька сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-