Тегеран відправив останки загиблих у катастрофі літака на аналіз ДНК

Тегеран відправив останки загиблих у катастрофі літака на аналіз ДНК

Укрінформ
Голова Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде заявив, що останки загиблих під час катастрофи літака Boeing 737- 800 "Міжнародних авіаліній України" були відправлені в судово-медичну лабораторію для аналізу ДНК.

Про це у п'ятницю повідомляє CNN.

"Голова Організації цивільної авіації Ірану заявив, що останки загиблих під час катастрофи літака, яка сталася у середу, були відправлені в судово-медичну лабораторію для аналізу ДНК", - йдеться у повідомленні.

Абедзаде також додав, що уламки збитого українського авіалайнера були вилучені з місця аварії й відвезені для подальшого розслідування.

"Великі й маленькі частини літака були зібрані та доставлені в ангар для реконструкції літака з метою розслідування причин аварії", - сказав Абедзаде.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак Boeing-737 української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ.

На борту літака було 176 осіб. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Також серед загиблих 82 громадян Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, а також по троє громадян ФРН і Великої Британії.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що українські фахівці розглядають загалом сім версій катастрофи літака МАУ. Серед основних - ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК "Тор"; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух усередині літака в результаті терористичного акту.

Читайте також: Іран планує сьогодні дослідити "чорні скриньки" українського літака

Крім того, 9 січня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що за даними розвідки, літак МАУ зазнав катастрофи в Ірані внаслідок влучання іранської ракети.

Президент України Володимир Зеленський 10 січня заявив, що версія про влучання ракети в український літак в Ірані не виключається, але наразі не підтверджена, та закликав міжнародних партнерів надати дані, які є у них і які стосуються трагедії, у розпорядження комісії з розслідування причин авіакатастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-