У Нью-Йорку почався суд над Вайнштейном

У Нью-Йорку почався суд над Вайнштейном

Укрінформ
У Нью-Йорку в понеділок, 6 січня, розпочався судовий процес над колишнім голлівудським продюсером Харві Вайнштейном, якого обвинувачують у сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє DW.

67-річний Вайнштейн з'явився на засідання суду штату Нью-Йорк у супроводі адвокатів.

Перед будівлею суду зібралися багато жінок, які закидають колишньому продюсеру домагання, у тому числі акторка Розанна Аркетт. Демонстрантки тримали плакати із закликами до справедливості щодо жертв домагань.

Як повідомлялося, понад 80 жінок, у тому числі такі відомі голлівудські акторки, як Анджеліна Джолі, Сальма Хаєк, Ешлі Джадд, Ума Турман та Гвінет Пелтроу, звинувачували Вайнштейна у сексуальних домаганнях.

Однак нинішній судовий процес, який може тривати кілька тижнів, стосується звинувачень у домаганнях лише з боку двох жінок. Ідеться про випадки згвалтування та примушування до орального сексу, які сталися у 2006 та 2013 роках. Решта інцидентів не розглядаються через сплин строку давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Колишня польська модель знову звинуватила Вайнштейна у домаганнях

Колишньому продюсеру, який сплатив заставу і нині перебуває на волі, загрожує довічне ув'язнення. Сам Вайнштейн усі звинувачення відкидає.

У грудні минулого року досягнуто попередньої принципової угоди щодо врегулювання громадянських позовів з майже 30 акторками та колишніми співробітницями Харві Вайнштейна. Сума компенсації, яку згоден виплатити Вайнштейн, становить 25 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-