Трамп пригрозив застосувати нове озброєння проти Ірану

Трамп пригрозив застосувати нове озброєння проти Ірану

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп пригрозив застосувати нове озброєння проти Ірану у випадку, якщо Тегеран скоїть напад на американські військові об'єкти або американських громадян. 

Про це він написав у Тwitter.

“Сполучені Штати щойно витратили 2 трлн доларів на військове обладнання... Якщо Іран атакує американські об'єкти або будь-якого американця, ми відправимо щось з цього досконалого нового, чудового озброєння в їхній бік без зволікань”, — написав Трамп.

Як повідомлялося, у ніч проти п'ятниці, 3 січня, командувач спецпідрозділу "Ель-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані та заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були знищені в результаті ракетного удару в районі летовища Багдаду. Наказ про ліквідацію віддав особисто президент США Дональд Трамп.

У відповідь духовний лідер Ірану аятолла Хаменеї заявив, що вбивцям Сулеймані слід очікувати «жорстокої помсти».

Читайте також: Штати направили 3,5 тисячі військових на Близький Схід

Пізніше з'явилася інформація про те, що у зв'язку з посиленням напруженості на Близькому Сході після ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані США відправлять у регіон додатковий військовий контингент у складі 3 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-