Неподалік Барселони стався вибух у церкві — є тяжкопоранені

Неподалік Барселони стався вибух у церкві — є тяжкопоранені

Відео
Укрінформ
У муніципалітеті Сентелес неподалік Барселони, столиці іспанської провінції Каталонія, в ході традиційного фестивалю сосни у понеділок стався вибух, через що 14 осіб зазнали травм.

Про це повідомляє El Mundo.

«Щонайменше 14 людей постраждали в понеділок у результаті вибуху на дзвіниці в одній з церков в муніципалітеті Сентеллес поблизу Барселони. Вибух стався, коли один з учасників фестивалю, яких називають «галехадорами», спробував скористатися мішком з порохом», - йдеться в повідомленні.

Після вибуху у соцмережах почали поширювати фото і відео, на яких видно, як над дзвіницею піднімається дим.

Читайте також: Станцію метро "Хрещатик" закрили — поліція шукає вибухівку

На місце були спрямовані чотири пожежних бригади, які згодом повідомили, що в результаті вибуху структурних пошкоджень дзвіниці немає.

Через вибух опіки різного ступеня тяжкості отримали 14 людей.

Швидкі доставили трьох постраждалих у тяжкому стані до лікарні в Барселоні. Також медики надали допомогу іншим 11 постраждалих на місці події.

Фестиваль, який через вибух зупинили, полягає в тому, щоб повісити сосну догори зрізом в церкві Санта-Колома-де-Сентелес, після того як її зрубали у сусідньому лісі.

«Галехадори», яким за традицією належить заряджена порохом зброя, відповідають за супровід сосни з лісу в місцеву церкву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-