Військові США атакували терористичні угруповання в Іраку та Сирії

Військові США атакували терористичні угруповання в Іраку та Сирії

Укрінформ
Американські військові завдали низку точних ударів по базах іракського шиїтського угруповання «Хізбалла».

Про це повідомляє міністерство оборони США.

"У відповідь на неодноразові напади Хізбалла (на іракські бази, які є частиною операції Внутрішніх сил коаліції (OIR), збройні сили США здійснили точні оборонні удари по п'яти об'єктах Хізбалли в Іраку та Сирії, що погіршить здатність угруповання здійснювати майбутні атаки проти сил коаліції", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США ввели нові санкції проти Ірану через "підтримку тероризму"

Представники Пентагону заявили, що угруповання Хізбалла може бути причетним до атаки на американську військову базу в Іраку, внаслідок якої загинув один американський громадянин, а четверо військовослужбовців США та Іраку зазнали поранень.

«У цих місцях розташовувалися склади зберігання зброї, а також командні пункти, які Хізбалла планувала використати для планування й здійснення атак по силах коаліції», — зазначається у повідомленні.

Читайте також: Базу США в Іраку обстріляли з "Граду": загинув контрактник - CNN

Як раніше повідомляло агентство, офіційний Вашингтон ще на початку осені ввів новий пакет санкцій проти Ірану через його спроби підтримувати режим Башара Асада в Сирії, організацію "Хізбалла" і "інші терористичні суб'єкти" за допомогою торгівлі нафтою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-