У Казахстані перевірять всі авіакомпанії після катастрофи

У Казахстані перевірять всі авіакомпанії після катастрофи

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв доручив перевірити всі авіакомпанії в країні.

Про це повідомляє Tengri News.

"Президент (Токаєв - ред.) дав доручення: забезпечити проведення якісного та об'єктивного розслідування причин і обставин, що призвели до краху літака; вжити вичерпних заходів щодо завершення комплектування АТ "Авіаційна адміністрація Казахстану" кваліфікованими фахівцями; провести перевірку діяльності всіх авіакомпаній і об'єктів авіаційної інфраструктури з метою приведення їх у відповідність до вимог безпеки", - йдеться у повідомленні.

Також президент Казахстану доручив Генеральній прокуратурі й МВС, в рамках порушеної кримінальної справи, вжити заходів щодо виявлення причин і умов, що сприяли авіакатастрофі, і притягнення винних до встановленої законом відповідальності, а також вивчити питання законності приватної забудови у безпосередній близькості до кордону аеропорту Алмати.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський літак авіакомпанії Bek Air, що виконував рейс Алмати - Нур-Султан, розбився на зльоті. На його борту перебували 93 пасажири й 5 членів екіпажу.

Читайте також: МВС Казахстану уточнило кількість жертв авіакатастрофи - 12 осіб

За останніми даними МВС Казахстану, в авіакатастрофі загинули 12 осіб, у тому числі командир екіпажу, ще 49 осіб були госпіталізовані, з них 18 - у важкому стані.

Серед постраждалих також було двоє громадян України. Вони отримали травми середньої тяжкості, але загрози їхньому життю немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-