Протести в Іраку: кількість загиблих зросла до 22

Протести в Іраку: кількість загиблих зросла до 22

Оновлено
Укрінформ
Під час антиурядових протестів у Насирії загинули вже 22 людини.

Про це повідомляє Arab News.

“Іракські силовики застрелили 22 протестуючого в південному місті Насирія у четвер ”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у місті Наджаф іракська влада встановила комендантську годину після того, як демонстранти спалили консульство Ірану.

Читайте також: В Іраку протестувальники спалили іранське консульство

Також повідомляється, що влада Іраку створила "кризові кабінети" під керівництвом військових, щоб вгамувати масові заворушення, що вже майже протягом двох місяців вирують в країні.

"Влада Іраку у четвер заявила, що створила "кризові кабінети" у провінціях Іраку, якими спільно керуватимуть військові та цивільні чиновники, щоб запобігти поширенню заворушень", - йдеться у повідомленні CGTN.

У заяві зазначається, що кабінети очолюватимуть губернатори провінцій, але військові представники будуть у складі органу та візьмуть на себе управління сферою безпеки у кожній з провінцій.

Рішення було прийнято після того, як група протестувальників спалила іранське консульство в місті Наджаф у середу.

Раніше стало відомо, що під час антиурядових протестів у провінції Зікар на півдні Іраку загинули 14 осіб, поранення отримали ще 80 людей.

Як повідомлялося, антиурядові акції в Іраку тривають з першого жовтня. Іракці протестують проти безробіття і корупції. З початку протестів в Іраку загинуло понад 300 осіб, поранення отримали більше 15 тисяч демонстрантів.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-