У Гонконзі нові протести: пошкоджений вокзал, потрощені ресторани, всюди графіті

У Гонконзі нові протести: пошкоджений вокзал, потрощені ресторани, всюди графіті

Фото
Укрінформ
У Гонконзі 24-ту неділю поспіль відбуваються антиурядові протести, поліція вкотре застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів.

Про це повідомляє Sydney Morning Herald.

"Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати антиурядові мітинги, активісти поширили свої акції на нові райони Гонконгу в неділю, яка стала вже 24-тою поспіль у хвилі антиурядових протестів", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що протестувальники пошкодили вокзал у центральному районі Ша-Тинь та розтрощили ресторан. Окрім цього, протестувальники трощили крамниці та малювали графіті.

Зіткнення протестувальників з поліцією відбулися перед торгівельним центром "V city".

Читайте також: У Гонконзі поліція затримала понад 200 протестувальників

Як повідомлялося, масові акції протесту в Гонконзі тривають з червня. На початку вересня голова місцевої адміністрації Керрі Лам погодилася виконати одну з вимог демонстрантів та відкликати законопроєкт про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материковому Китаю. Однак, попри це, багато прихильників опозиції заявили про намір продовжувати акції. Протести періодично супроводжуються заворушеннями, блокуванням вулиць та актами вандалізму. 1 жовтня поліція Гонконгу під час жорстких зіткнень з демонстрантами застрелила протестувальника.

Під час останнього спалаху протестів в місті було затримано понад 200 осіб, поранення отримали щонайменше 54 демонстранти.

Фото: May James/HKFP та Stand News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-