Імпічмент для Трампа: у Конгресі США поновили слухання

Імпічмент для Трампа: у Конгресі США поновили слухання

Укрінформ
У суботу в Палаті представників Конгресу США поновлюються слухання свідків у справі імпічменту президента Дональда Трампа, перший на черзі - професійний дипломат Філіп Рікер.

Про це повідомляє CNN.

«Філіп Рікер, професійний дипломат, нині виконувач обов'язків помічника держсекретаря США з європейських та євразійських справ, має дати свідчення перед трьома комітетами, які проводять розслідування імпічменту президента Трампа», - йдеться в повідомленні.

Його свідчення було відкладено через пам'ятні заходи, присвячені смерті голови спецкомітету Палати представників з нагляду Елайджі Каммінгса.

Як зазначає видання, Рікер був одним із державних чиновників, які робили узгоджені зусилля, щоб захистити тодішнього посла в Україні Марі Йованович від нападок із боку американських консервативних ЗМІ, починаючи з березня.

Читайте також: Імпічмент для Трампа: адвокати Болтона домовляються про свідчення — CNN

Крім того стали відомі імена й інших доповідачів. Таким чином у понеділок перед комітетами дасть свідчення Чарльз Купперман, колишній заступник радника з питань національної безпеки, у вівторок - Олександр Віндман, головний експерт Ради національної безпеки Білого дому по Україні, в середу Кетрін Вілбаргер, в.о. помічника міністра оборони з міжнародної безпеки, а в четвер - Тім Моррісон, головний радник з питань Росії і Європи в Раді національної безпеки президента США.

Як відомо, напередодні в п'ятницю федеральна суддя Беріл Ховелл відхилила запит про незаконність процесу імпічменту. Вона також наказала передати комітету Палати з питань судової влади повний звіт колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори в США 2016 року, включаючи секретні матеріали.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-