Син Байдена відкидає звинувачення у корупції під час роботи в Україні

Син Байдена відкидає звинувачення у корупції під час роботи в Україні

Укрінформ
Син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Гантер Байден відкинув звинувачення президента Дональда Трампа у тому, що він та його батько вчинили злочини, зокрема пов'язані з Україною.

Про це повідомляє The New York Times.

Байден-молодший звинуватив опонентів свого батька, включаючи Трампа, у поширенні "смішної ідеї змови", що стосується його роботи. За його словами, він вчинив недалекоглядно, вплутавшись у ситуацію, яку порівняв із "болотом".

"Я подарував «гачок» деяким дуже неетичним людям діяти в незаконні способи, щоб спробувати завдати шкоду моєму батькові… Саме тут я помилився. Тож я несу за це всю відповідальність. Я зробив щось неналежне? Ні, в жодному разі», - заявив він.

Читайте також: Син Байдена звільнився з компанії з китайським капіталом

Гантер Байден припустив, що його, ймовірно, не призначили б до правління української енергетичної компанії Burisma, якби його прізвище не було Байден. Однак він відкинув припущення Трампа про те, що він разом з батьком вчинили злочини.

"Чи помилявся я? Можливо, через масштабну схему речей", - сказав Байден в інтерв'ю ABC News. "Але чи робив я помилки, виходячи з недобросовісності? Абсолютно ні".

"Я думаю, що в моєму житті не сталося б багато речей, якби моє прізвище не було Байден", - зазначив він.

Читайте також: Йованович відкликали через відмову тиснути на Київ у розслідуванні щодо Байдена — ЗМІ

Як повідомлялося, минулого місяця в США стало відомо про скаргу викривача з-поміж співробітників американської розвідки, яка вказувала на можливий тиск із боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою відкриття кримінального розслідування в Україні проти сім'ї Джо Байдена. Скарга була написана після телефонної розмови президентів Трампа і Зеленського від 25 липня.

Це викликало резонанс, після чого демократи почали формальну процедуру імпічменту президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-