У Світовому банку назвали ключові проблеми глобальної економіки

У Світовому банку назвали ключові проблеми глобальної економіки

Укрінформ
Через тривалу напруженість у світовій торгівлі скоротився обсяг інвестицій, уповільнивши глобальне економічне зростання, що може посилити проблему бідності у світі.
Про це заявила головний економіст Світового банку Пінелопі Куяну-Голдберг, повідомляє AFP.

"У зв'язку зі збереженням напруженості у світовій торгівлі інвестиції припинені, і без цих коштів для прискорення економічного зростання рівень бідності може зрости", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в центрі проблем глобальної економіки знаходяться торговельна війна між США і Китаєм, тертя Вашингтона з Європейським Союзом, зміна правил торгівлі США з Канадою і Мексикою, а також Brexit.

В умовах невизначеності, що виникла, обсяг інвестицій істотно скоротився, що підриває економічне зростання, особливо в бідних частинах світу, таких як Африка.

"Це означає, що деяким країнам ніколи не вдасться вибратися з убогості. Крім того, це означає, що країни, яким вдалося вирватися з бідності, які вже стали країнами із середнім рівнем доходу, можуть відкотитися назад", - зазначила Куяну-Голдберг.

Як відомо, Світовий банк і Міжнародний валютний фонд належать до числа прогнозистів, що скоротили прогнози зростання в цьому і наступному році на тлі напруженості, пов'язаної з торговельними війнами.

В інтерв'ю виданню Financial Times, президент Світового банку Девід Малпасс попередив про ймовірне уповільнення темпів зростання світової економіки. За його словами, зростання глобального ВВП за підсумками 2019-го може виявитися нижчими за прогнозовані в червні цього року 2,6%.

Читайте також: ООН переживає найбільшу грошову кризу - Гутерреш

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що торговельні конфлікти в сукупності можуть призвести до втрати світовою економікою близько 700 мільярдів доларів до 2020 року. У 2019 році аналітики фонду очікують уповільнення економічного зростання майже в 90 відсотках країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-