Йованович свідчитиме у Конгресі США у справі про тиск Трампа на Зеленського

Йованович свідчитиме у Конгресі США у справі про тиск Трампа на Зеленського

Укрінформ
Заступник державного секретаря США Джордж Кент, радник Держдепу Ульріх Брехбюль, колишня посол США в Україні Марі Йованович та експосол США в Євросоюзі Гордон Сондленд цього тижня свідчитимуть у Конгресі у справі про тиск президента США Дональда Трампа на главу Української держави Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Northwest Herald.

“Гордон Сондланд, посол США в Європейському Союзі, який став ключовою фігурою в розслідуванні, даватиме свідчення у вівторок. А Марі Йованович, колишній посол США в Україні, яку відкликали з посади завчасно, виступить у п’ятницю”, - йдеться у повідомленні.

Агентство Reuters пише, що Кент надаватиме свідчення у справі "в понеділок".

Крім них, 8 жовтня перед конгресменами має свідчити радник Держдепу Ульріх Брехбюль.

Читайте також: Трамп закликає до “негайного імпічменту” спікера Палати представників США

Як повідомлялося, 25 липня відбулася телефонна розмова президентів США Дональда Трампа та України Володимира Зеленського. За тиждень до цього президент Трамп розпорядився призупинити забезпечення оборонної допомоги Україні.

Після публікації 25 вересня тексту розмови та скарги агента американської розвідки про можливий тиск глави Білого дому на Україну, щоб змусити її провести розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Гантера, демократи в Палаті представників ініціювали формальну процедуру імпічменту президента США.

Раніше колишній спеціальний посланник США на переговорах з питань України Курт Волкер дав свідчення у Конгресі США у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

Він став другим чиновником адміністрації Трампа, який дав офіційні свідчення в контексті розслідування про імпічмент президента США, ініційований демократами в нижній палаті Конгресу США. Першим доповідачем з цього процесу став в. о. директора Національної розвідки США Джозеф Магуайр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-