Трамп закликає до “негайного імпічменту” спікера Палати представників США

Трамп закликає до “негайного імпічменту” спікера Палати представників США

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп звинуватив спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у державній зраді і висловився за її "негайний імпічмент".

Про це глава Білого дому написав у Twitter.

“Ненсі Пелосі знала все про чисельну брехню і масове шахрайство (голови спецкомітету з розвідки Палати представників — ред.) Адама Шиффа, яке чинилося по відношенню до Конгресу та американського народу... Це робить знервовану Ненсі такою ж винною, як і Адама Шиффа, в особливо тяжких злочинах і правопорушеннях і навіть у державній зраді. Я вважаю, це означає, що їм разом з усіма тими, хто злісно вступав у змову, повинно бути негайно оголошено імпічмент!” - заявив Трамп.

Читайте також: У розшифровці розмови Зеленського та Трампа відсутня частина тексту – сенатор

Як повідомлялося, минулого місяця в США стало відомо про скаргу викривача з-поміж співробітників американської розвідки, яка вказувала на можливий тиск із боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою відкриття кримінального розслідування в Україні проти сім'ї Джо Байдена. Скарга була складена після телефонної розмови президентів Трампа і Зеленського від 25 липня.

Це викликало потужний резонанс, після чого демократи почали формальну процедуру імпічменту президента США. Її ініціатором виступила Ненсі Пелосі, спікер палати представників Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-