Денуклеаризація Корейського півострова: США та КНДР сіли за стіл переговорів

Денуклеаризація Корейського півострова: США та КНДР сіли за стіл переговорів

Укрінформ
У Стокгольмі відбуваються переговори між США і Північною Кореєю про денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це повідомляє Yonhap.

«США і Північна Корея цієї суботи у Швеції відновили на робочому рівні переговори про денуклеаризацію Корейського півострова», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, це перша офіційна зустріч представників двох країн після невдалого лютневого саміту між президентом США Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином.

На своїй сторінці у Twitter глава МЗС Швеції Анн Лінде написала з цього приводу: «Я задоволена тим, що американська та корейська делегації перебувають у Швеції. Діалог необхідний для досягнення мирного розв'язання на Корейському півострові».

Читайте також: Пхеньян поставив під сумнів наступний саміт з Вашингтоном

Очікується, що в ході робочих переговорів сторони спробують знайти точки дотику між вимогами Вашингтона про повну денуклеаризацію Півночі і вимогами Пхеньяна про зняття санкцій і гарантії безпеки. Якщо переговори увінчаються успіхом, то третій північнокорейсько-американський саміт може відбутися до кінця року.

Раніше шведські ЗМІ повідомили, що делегація КНДР на чолі з послом з особливих доручень МЗС Кім Мьон Гілем і делегація США на чолі зі спецпредставником з потань КНДР Стівеном Біганом проводять двосторонню зустріч у шведському місті Лідінгьо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-